Arendal brandstation, Norges vackraste!

Enligt stationschef Hans Henrik Bakke är den nya brandstationen i Stoa Norges vackraste, modernaste och bäst utrustade brandstation!

I den nya brandstationen finns verkstäder, en stor biltvätthall, rum för högtryckstvätt av utrustning, sovrum för brandmän i beredskap, kök, slangvårdsrum, gym och till och med ett konferensrum och en klättervägg!

Att den nya stationen skulle bli ett nytt landmärke var ett önskemål från både kommunen och det norska brandväsendet. Med de knallröda Steniskivorna som täcker den långa fordonshallen är det nog ingen som tvivlar på vad huset är byggt för.

– Våra tankar kring arkitekturen är att valet av form, funktion och material ska framhäva byggnadens funktion. De olika funktionerna i byggnaden ska helt enkelt framgå av arkitekturen. Det menar vi att vi har lyckats med här, säger arkitekt Anders Crogård på LINK Arkitektur.

ORT:
ARENDAL, NORGE
ARKITEKT:
LINK ARKITEKTUR
ENTREPRENÖR:
AF KRUSE SMITH / BRG
BYGGHERRE:
ARENDAL BRANNEIENDOM AS
PROJEKTÅR:
2012-2013
PRODUKT:
STENI COLOUR

Arkitekt: Martin Ebert

Arkitekt: Martin Ebert

"The STENI panel gave us the possibility to work both with colors, work with texture at the same time as we also could work with a surface that we liked."

Invigning av brandstationen

Titta på ett inslag från NRK Sørlandet om invigningen av den nya, fina brandstationen i Arendal.

Invigning av brandstationen